Nieuwe bestuursvoorzitter Fortis maakt begin 2005 plannen bekend

(tijd-nieuwslijn) - Jean-Paul Votron, de nieuwe bestuursvoorzitter van Fortis, zal begin 2005 zijn visie en de eerste plannen bekendmaken. Dit heeft Votron maandag bekend gemaakt in een persbericht. Votron is vandaag officieel benoemd als uitvoerend lid van de Raad van Bestuur van Fortis, tot aan de Algemene Vergadering van 2008. Tevens ging hij vandaag officieel aan de slag als afgevaardigd bestuurder van Fortis.

Votron komt van Citigroup en volgt Anton van Rossum op die sinds september 2000 de functie van CEO vervulde. De nieuwe CEO brengt volgens Fortis een jarenlange ervaring in de internationale financiele sector met zich mee. 'Toch sta ik met Fortis weer voor een geheel nieuwe en uitermate boeiende uitdaging. Ik kijk er echt naar uit om in de komende periode alle aspecten van dit bedrijf beter te leren kennen: de klanten, de collega's en alle andere stakeholders', aldus Votron.

'Begin 2005 zal ik graag mijn indrukken, visie en eerste plannen met u delen. Misschien zal ik op termijn wat andere klemtonen leggen, maar het uitgangspunt is alvast de strategie zoals ze op tafel ligt: we gaan voor interne groei, het veroveren van marktaandelen, het versterken van onze dienstverlening als grootste financiele instelling in de Benelux. Van daaruit zetten we Fortis verder internationaal op de kaart door een aantal platformen te ontwikkelen op Europese en in bepaalde gevallen zelfs op wereldschaal. Niet voor niets zijn er recent nieuwe stappen gezet in Zuid-Europa en Azie', aldus de nieuwe CEO.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud