Nieuwe vestigingen LMS goed voor 100 jobs

(tijd) - De Leuvense technologiegroep LMS opent een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Roemenië. De groep breidt ook haar Leuvense hoofdkwartier fors uit en opent verkoopkantoren in China en Singapore. De investeringen zijn goed voor 100 nieuwe jobs, waarvan de helft in Leuven. Dat meldt De Tijd.

LMS levert technologie om simulaties te maken van trillingen, geluid, enzovoort op virtuele prototypes. Dat verkort de ontwikkelingstijd van nieuwe auto's, vliegtuigen en machines omdat de fase van het fysieke prototype in veel gevallen overgeslagen kan worden. Omdat constructeurs steeds sneller nieuwe modellen op de markt willen brengen, doen ze ook vaker een beroep op het Leuvense bedrijf.

LMS-oprichter en voorzitter Urbain Vandeurzen kondigde gisteren een forse uitbreiding aan. LSM opent een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in het Roemeense Brazov. Er kunnen 50 ingenieurs aan de slag. Omdat LMS zeer sterk groeit in Azië, opent de groep een verkoopkantoor in Singapore en nog eens twee kantoren in China, in Sjanghai en Guanzhou. LMS heeft al een kantoor in Peking.

Ook in de hoofdzetel van LMS, waar 350 van de 650 medewerkers aan de slag zijn, wordt geïnvesteerd. Er komt een nieuw gebouw dat binnen twee tot drie jaar plaats biedt aan 50 nieuwe medewerkers. Samen met de Roemeense ingenieurs komen er dan 100 extra medewerkers bij LMS. De uitbreiding past in de plannen van Vandeurzen om binnen drie jaar 800 mensen in dienst te hebben, en binnen vijf jaar 1.000 medewerkers.

LMS bestaat 25 jaar. Het bedrijf is de oudste spin-off van de KULeuven. LMS kwam eerder dit jaar in het nieuws toen een groep managers rond Vandeurzen het belang van de Vlaamse Investeringsmaatschappij GIMV in LMS overnam. Tegelijk nam de Nederlandse investeerder NPM Capital een belang van zo'n 16 procent. De rest van de aandelen zit bij het management. JLi

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud