Nike geeft lijst van onderaannemers vrij

(belga) - Nike, de Amerikaanse fabrikant van sportkledij en -materiaal, heeft de lijst van 704 fabrieken vrijgegeven die in onderaanneming voor de groep werken. Daarmee reageert Nike op beschuldigingen over wanpraktijken van de groep in arme landen, vooral dan op het vlak van kinderarbeid.

Meer dan de helft van de fabrieken die voor Nike werken, is in Azië gevestigd. Al jaren wordt kritiek gegeven op de werkomstandigheden in de fabrieken die in onderaanneming werken voor de fabrikant van sportkledij en -materiaal. De kritiek tastte de reputatie en het imago van de groep aan. Met de publicatie van de lijst wil Nike 'blijk geven van transparantie' en 'anderen aanmoedigen zich bij onze inspanningen aan te sluiten'.

Over de kinderarbeid zegt Nike in zijn jongste rapport dat sommige fabrieken hun eigen interne reglementen niet naleven of dat werknemers hun leeftijd soms vervalsen. Bij een doorlichting van 569 fabrieken in 2003 en 2004 trof Nike vijf werknemers aan die niet de vereiste minimumleeftijd hadden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud