Nike ziet winst en omzet vooral in buitenland stijgen

Nike, 's werelds grootste verkoper van sportschoenen, heeft zijn omzet en winst in het derde kwartaal van het boekjaar 2006-2007 sterk zien stijgen.

(belga) De buitenlandse handel van de concurrent van Adidas groeide veel sterker dan de omzet in de Verenigde Staten. Nike verkoopt ook sportkleding en sportuitrusting.

De omzet van het Amerikaanse concern steeg in het derde kwartaal, dat op 28 februari afliep, met negen procent tot 3,9 miljard dollar. Drie procent van de omzetstijging kwam van schommelingen in de wisselkoersen, deelde Nike (met hoofdkantoor in Beaverton, in de Amerikaanse staat Oregon) donderdag na de sluiting van de beurzen mee. De kwartaalwinst steeg met acht procent tot 350,8 miljoen dollar.

De winst per aandeel lag op 1,37 dollar (tegen 1,24 dollar in vergelijking met een jaar geleden). Nike overtrof daarmee de prognoses van Wall Street met vier cent per aandeel en loste ook de omzetverwachtingen van de analisten in. De kwartaalomzet steeg in de VS met een bescheiden twee procent tot 1,5 miljard dollar.

In Europa, Afrika en het Midden-Oosten nam de omzet met 15 procent tot 1,1 miljard dollar toe. Schommelingen in de wisselkoersen zorgden in deze regio voor negen procent van de omzetstijging. De verkoop van sportschoenen steeg in Europa, Afrika en het Midden-Oosten met twaalf procent tot 630 miljoen dollar. Kleding nam met 19 procent tot 413,2 miljoen dollar toe. De omzet van sportuitrusting groeide in deze regio met 18 procent tot 81,6 miljoen dollar. De winst voor belastingen ging met 18 procent omhoog om op 246,5 miljoen dollar uit te komen.

In Azië steeg de omzet van Nike met elf procent en in Noord- en Zuid-Amerika buiten de VS met vijf procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud