Nikkelproducent Inco mislukt in Falconbridge-overname

Inco, de grootste Canadese nikkelproducent, is niet geslaagd in zijn overnamebod op de nummer twee, Falconbridge. Inco heeft niet de vereiste 50,1 procent van de aandelen in handen kunnen krijgen.

(belga) Het bedrijf heeft nu zijn overnamebod ingetrokken, luidde het vrijdag in Toronto. De Brits-Zwitserse concurrent Xstrata is eveneens kandidaat voor de overname van Falconbridge en deed al een vijandig overnamebod. Inco bood alles samen 24,9 miljard Canadese dollar (17,3 mia euro) of zo'n 65,27 Canadese dollar per aandeel Falconbridge. Maar er lagen kapers op de kust, met name Xstrata dat 62,50 dollar per aandeel bood. Dat bedrijf ziet zijn kansen nu groeien.

Inco zegt zich op de overname van het Amerikaanse metaalbedrijf Phelps Dodge te concentreren. Op die manier ontstaat het tweede grootste nikkelbedrijf ter wereld en een belangrijke speler in de markt van kobalt en koper. De oorspronkelijk bedoeling was om met drie -Phelps Dodge, Inco en Falconbridge- het grootste metaalconcern ter wereld te creƫren, goed voor een marktwaarde van 42 miljard dollar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud