NMa akkoord met overname Rendo door Electrabel

Electrabel heeft dinsdag van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) toestemming gekregen om het Drentse energiebedrijf Rendo over te nemen. Er ontstaat door de overname volgens de NMa geen economische machtspositie die negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie op de Nederlandse energiemarkt.

(belga) Dat liet de kartelwaakhond dinsdag weten. De aanstaande fusie tussen Gaz de France (GDF) en Suez, de moedermaatschappij van Electrabel, levert ook geen mededingingsbezwaren op, aldus de NMa. De Europese Commissie besluit eind oktober of de fusie tussen Suez en GDF doorgang kan vinden. Met name in België en Frankrijk kunnen beide partijen gezamenlijk een te grote marktmacht krijgen.

Het Belgische Electrabel, de grootste elektriciteitsproducent in Nederland, legde in juni 66,5 miljoen euro op tafel voor Rendo Energielevering. Met de overname maakt Electrabel zijn entree op de Nederlandse energiemarkt voor particulieren. Andere onderdelen van Rendo, zoals het netwerk- en onderhoudsbedrijf, worden niet overgenomen.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud