NMBS-Holding werft 2.500 mensen aan

De NMBS-Holding wil in de periode 2006-2007 in totaal 2.500 mensen aanwerven. Op dit ogenblik heeft de moedermaatschappij al 884 vacatures ingevuld, waarvan 238 mensen uit eigen huis komen.

(foto belga) - Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de NMBS

(belga) - Tijdens die recruteringscampagne besteedt de NMBS ook bijzondere aandacht aan het aanwerven van vrouwen en nieuwe Belgen.

Dat heeft de NMBS-Holding vrijdag bekendgemaakt tijdens de voorstelling van de aanwervingscampagne. 'Naar onze schatting zullen we dit jaar in totaal 1.650 mensen aanwerven, onder wie 1.250 externen', zei Tony Van den Berghen, directeur-generaal personeel. De campagne is vooral gericht op jongeren. Die moeten de mensen die op pensioen gaan, vervangen.

'We worden geconfronteerd met een leeftijdspiramide waardoor veel mensen in de volgende jaren op pensioen gaan', zei gedelegeerd bestuurder Jannie Haek. De komende 10 jaar zal 40 procent van het huidige effectief van de NMBS-Groep met pensioen gaan. Bovendien doet de populariteit van de formules voor deeltijdse arbeid het effectief nog meer dalen. Op 1 september werkten 36.145 voltijdse equivalenten voor de NMBS-groep. In het sociaal akkoord staat dat de onderneming voor de periode 2006-2007 gemiddeld 37.000 voltijdse krachten in dienst moet hebben.

De NMBS-Holding is vooral op zoek naar treinbestuurders, treinbegeleiders en technici. Maar ook ingenieurs en informatici staan onder andere op de lijst van de NMBS-Groep. Verschillende van die beroepen staan bekend als een knelpuntberoep. 'Vooral voor het aanwerven van technici zullen we een doorgedreven communicatie moeten voeren', aldus Van den Berghen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud