NMBS neemt onderhoud Franse Thalys-stellen over van SNCF

Vanaf 1 januari 2007 neemt de NMBS-werkplaats in Vorst het onderhoud van 20 hogesnelheidsstellen over van de Franse spoorgwegmaatschappij SNCF. Daarvoor moet het atelier in Vorst wel op zoek naar zestig nieuwe technici.

(belga) Dat heeft de NMBS maandag bekendgemaakt.

Het akkoord tussen de twee spoorwegmaatschappijen bepaalt dat het onderhoud van twintig TGV Réseau-stellen door de SNCF overgedragen wordt aan de werkplaats van Vorst. In de overeenkomst wordt ook het contract verlengd voor het onderhoud van zestien Thalysstellen 'Parijs-Brussel-Keulen-Amsterdam'.

Het akkoord werd afgesloten voor onbepaalde duur en met een minimum van tien jaar.

Tot nu worden in de werkplaats in Vorst dertig hogesnelheidsstellen onderhouden: zeventien vierspanningsstellen van de diensten Parijs-Brussel-Amsterdam-Keulen, tien driespanningsstellen die worden gebruikt op de verbinding Parijs Brussel- Amsterdam en drie Eurostarstellen. Die drie Eurostarstellen worden vanaf april 2007 wel door een atelier van de SNCF in Le Landy (bij Parijs) onderhouden.

Omdat de werklast voor het atelier in Vorst vanaf volgend jaar verhoogd van dertig naar zevenenveertig hogesnelheidsstellen, moet de werkplaats op zoek naar extra technisch personeel. Concreet moet de NMBS-Holding op korte termijn 60 nieuwe technici aanwerven. Momenteel werken in Vorst zo'n 300 technici.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud