NMBS-topman krijgt geen hoger loon

©BELGA

De voorzitter van raad van bestuur, Edmée De Groeve, heeft zich na een overleg met minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) akkoord verklaard om voorlopig geen uitvoering te geven aan de loonsverhoging van 25.000 à 30.000 euro van NMBS-topman Marc Descheemaecker.

(belga) - Donderdag raakte bekend dat de raad van bestuur van de NMBS de gedelegeerd-bestuurder een loonsverhoging heeft toegestaan. Het zou gaan om een stijging van 25.000 à 30.000 euro op jaarbasis.

Minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) reageerde donderdag in de Kamer ontstemd op het bericht. Ze zei dat er op 22 mei een vergadering was gepland tussen de voorzitters van de raden van bestuur van de drie entiteiten van het spoorbedrijf, over de verloning van de ceo's. Ze voegde er aan toe eveneens te hebben vastgesteld dat de raad van bestuur al een beslissing heeft genomen over het vast loon van Descheemaeker.

Hoewel het gaat om een bevoegdheid van de raad van bestuur, noemde Vervotte de démarche alvast "weinig respectvol voor de andere voorzitters van de raden van bestuur" en tegen haarzelf.

Vervotte heeft intussen een onderhoud gehad met Edmée De Groeve, de voorzitter van de raad van bestuur van de NMBS. "De voorzitter heeft zich daarop bereid verklaard om voorlopig geen uitvoering te geven aan die maatregel", laat het kabinet-Vervotte weten.
Bij de NMBS wilde men vrijdagmiddag geen commentaar kwijt op het bericht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud