Nog zes kandidaten voor overname Van Gansewinkel

Er zouden nog zes partijen in de running zijn voor de overname van de Nederlandse afvalophaler en -verwerker Van Gansewinkel. Het verkoopproces zit ondertussen in een tweede fase.

(tijd) Volgens onze informatie blijven onder meer AVR, Shanks, Veolia en Sita over na de eerste selectie. Dat zijn allemaal sectorgenoten van Van Gansewinkel. Er is ook nog sprake van enkele financiële partijen, maar hun identiteit is voorlopig nog onbekend. De overnamekandidaten moeten begin december een bindend overnamevoorstel indienen. Shanks, Veolia en Sita zijn ook in de running voor de overname van de Vlaamse milieugroep Indaver.

Partner

Van Gansewinkel zoekt sinds eind deze zomer een partner. De groep behoort in haar sector tot de Europese top. Ze moet enkel de grote Franse milieugroepen Sita en Veolia Environnement laten voorgaan. Maar om zich in de Europese afvalsector te handhaven, is blijkbaar een grotere schaal nodig. Zeker nu er in die sector een nooit gezien fusie- en verkoopproces op gang is gekomen.

Van Gansewinkel zit voor ongeveer 73 procent in de handen van Leo van Gansewinkel. ING Corporate Investment bezit 20 procent van de aandelen en het personeel 7 procent. De Nederlandse groep realiseert met meer dan 4.000 werknemers een omzet van 530 miljoen euro. Ze stelt in ons land ongeveer duizend mensen tewerk. Van Gansewinkel haalt er jaarlijks 400.000 ton afvalstoffen op. De Belgische omzet bedraagt ruim 160 miljoen euro.

MS/VDB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud