Advertentie

Nokia en IBM willen samen software ontwikkelen voor mobiele telefonie

(belga) - Gsm-fabrikant Nokia en computerproducent IBM willen samen software ontwikkelen om muziek en andere media via een draadloos netwerk op een beveiligde manier naar gsm's te kunnen sturen. De bedrijven willen met hun samenwerking de markt voor draadloze diensten, naast simpele tekstberichten en telefoondiensten, uitbreiden. Dat schrijft The New York Times dinsdag.

Analisten menen dat de samenwerking tevens bedoeld is als buffer tegen softwaregigant Microsoft. Nokia en IBM gebruiken software die gebaseerd is op Java, de programmeertaal die ontwikkeld is door Microsofts rivaal Sun Microsystems.

Volgens The New York Times willen Nokia en IBM eerst een software ontwikkelen voor wat gsm-operatoren 'light content' noemen, zoals beltonen, spelletjes, logo's en afbeeldingen. Die markt bestaat vooral in Europa en Japan, waar draadloze diensten meer geavanceerd zijn dan in de Verenigde Staten.

Er bestaat echter een grotere markt voor de distributie van zogenaamde 'richer content' - cd's, video's, digitale kranten en tijdschriften. Die markt zal enkel van de grond komen als mediabedrijven gegarandeerd kan worden dat hun producten beschermd zullen worden tegen piraterij, aldus The New York Times. "Wat we doen is een eerste stap, maar het is een belangrijke", aldus Richard Anderson van IBM.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud