Nokia komt met eigen navigatiesysteem

Nokia stapt in de markt voor draagbare navigatiesystemen, een markt die tot nu toe in Europa gedomineerd wordt door TomTom. Dat heeft 's werelds grootste producent van mobiele telefoons maandag bekendgemaakt.

(tijd) Het eerste systeem krijgt de naam Nokia 330 Auto Navigation en kent geen telefoniefunctie. Het apparaat komt naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar in de winkel te liggen in Europa tegen een verwachte consumentenprijs van 360 euro exclusief belastingen.

De Europese routekaarten voor de Nokia 330 Auto Navigation worden geleverd door Navteq, concurrent van het Nederlandse Tele Atlas. Verder worden toepassingen gebruikt van Route 66, een Nederlands bedrijf dat zich richt op persoonlijke mobiele navigatie.

Eerder kondigde Philips al aan zich in de markt voor draagbare navigatiesystemen te begeven. De introductie van de eerste serie van het elektronicaconcern werd onlangs echter uitgesteld tot begin volgend jaar. Ook Sony verkoopt inmiddels draagbare navigatieystemen in Europa.

Nokia verkoopt sinds kort een mobiele telefoon met navigatiefunctie, de N95, waarbij de kaarten worden geleverd door Tele Atlas.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud