Advertentie

Nokia verhoogt omzet- en winstverwachtingen

(tijd-nieuwslijn) - De Finse producent van mobiele telefoons Nokia ziet de omzet en de winst over het vierde kwartaal van 2003 boven de eigen verwachtingen uitkomt. Het bedrijf voorziet nu een omzet van ongeveer 8,8 miljard euro en een pro forma winst per aandeel van 28 tot 29 eurocent. Eerder ging Nokia uit van een winst per aandeel van 21 tot 23 eurocent.

De divisie Networks zag de omzet toenemen naar 1,7 miljard euro, tegen een eerdere verwachting van 1,4 miljard euro. De oorzaak is de sterker dan verwachte investeringen van de telecombedrijven. Dit leidde samen met de gunstige productmix tot een 'buitengewone hoge operationele marge van 12 procent'. De verwachting hiervoor was een break-evenmarge.

De omzet van mobiele telefoons steeg in het laatste kwartaal van 2003 met 4 procent naar circa 7 miljard. Eerder ging Nokia nog uit van een vlakke tot licht hogere omzet. De gunstige marktontwikkelingen leiden tot sterke verkopen van de mobiele telefoons die uitkwamen op 55,3 miljoen. De operationele marge kwam uit op 24 tot 25 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud