Numico verkoopt GNC aan Apollo Management voor USD 750 miljoen

(betten beursmedia news) - Koninklijke Numico heeft met Apollo Management L.P. (VS) overeenstemming bereikt over de verkoop van GNC (VS) voor een bedrag van USD 750 miljoen. Dat heeft het concern vrijdag bekendgemaakt in een persbericht.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthoudende instanties en wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2003 afgerond. Na afronding van deze desinvestering kan Numico zich volledig toeleggen op de twee overblijvende divisies met hoge groei en hoge marges, Babyvoeding en Klinische Voeding.

'Met de voorgenomen verkoop van GNC verscherpt Numico de focus op haar kernactiviteiten, Babyvoeding en Klinische Voeding, om zodoende de doelstelling te behalen om een snelgroeiende onderneming in gespecialiseerde voeding met hoge marges te worden', zo stelt CEO J. Bennink naar aanleiding van de transactie.

De opbrengst van de transactie zal met name worden aangewend om het dollargerelateerde deel van de huidige banklening af te lossen. Hierdoor zal de schuldenpositie van Numico 'aanzienlijk' afnemen, hetgeen bovendien zal leiden tot lagere rentelasten.

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud