Nuon ziet nettowinst klimmen met ruim 49 procent

(tijd-nieuwslijn) - Energiebedrijf Nuon heeft over 2004 een nettowinst gerealiseerd van 387 miljoen euro tegen 259 miljoen euro een jaar eerder. Dat schrijft de onderneming maandag in een persbericht.

De stijging van de winst wordt voor 123 miljoen euro veroorzaakt door twee belastingeffecten: een overeenkomst met de belastingdienst over de fiscale waardering van de netwerken in de openingsbalans per 1 januari 1998 en een daling van het tarief voor de vennootschapsbelasting in drie stappen van 34,5 procent in 2004 naar 30 procent vanaf 2007. Het resultaat voor belastingen is in 2004 gedaald met 1 procent.

Nuon geeft geen verwachting voor 2005. 'Vooral vanwege de fundamentele onzekerheid als gevolg van de door de minister van Economische Zaken voorgestelde plannen om de Nederlandse energiebedrijven te splitsen - met mogelijk zeer negatieve gevolgen voor Nuon en haar belanghebbenden - acht de Raad van Bestuur het niet verantwoord een verwachting af te geven over de resultaten van het boekjaar 2005', aldus het concern.

De netto omzet over 2004 daalde met 3 procent tot 4,938 miljard euro. Gecorrigeerd voor de verkoop van Norit en North Coast Energy, steeg de omzet met 1,3 procent. 'De omzet in elektriciteit nam toe, mede als gevolg van de hogere volumes en verbeterde marges in de zakelijke markt, uitbreiding van de elektriciteitsproductiecapaciteit en groei in de buitenlandse markten. De omzet in gas is afgenomen, onder meer vanwege de gemiddeld hogere temperatuur in 2004', aldus Nuon.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud