'NYSE ook geïnteresseerd in deel Deutsche Börse'

New York Stock Exchange (NYSE) staat open voor de overname van een deel van Deutsche Börse. Dat meldt persbureau Bloomberg woensdagavond, op basis van een interview met NYSE-voorzitter John Thain. De activiteiten van de Duitse beurs zouden dan worden toegevoegd aan de combinatie NYSE Euronext.

(tijd) Vorige maand bleek nog uit een zogeheten SEC-filing dat de Amerikanen blijven bij hun eerder voorgestelde bod op Euronext, de Europese beurs waaronder ook de Brusselse beurs valt. Bij het bod wordt ieder aandeel van NYSE ingewisseld voor een aandeel van de nieuwe onderneming.

Aandeelhouders Euronext kunnen hun stukken inruilen voor 0,98 aandelen in de nieuwe combinatie plus 21,32 euro in contanten. Dat zou neerkomen op bijna 9 miljard euro. Het nieuwe bedrijf dat door deze 'fusie van gelijken' ontstaat, zal NYSE Euronext gaan heten, zo werd eerder al duidelijk.

Voordat Euronext 'ja' zei tegen het bod van NYSE, heeft de Europese fusiebeurs eerst nog een half jaar een paringsdans gevoerd met Deutsche Börse. De Duitsers hadden op hun beurt ook interesse in de Londen Stock Exchange, die overigens ook nog gesprekken heeft gevoerd met Euronext.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud