Ochtendploeg Ford Genk aan het werk na staking nachtploeg

De ochtendploeg bij autoconstructeur Ford Genk is vrijdagochtend normaal aan het werk gegaan. De nachtploeg bij autoconstructeur Ford in Genk is donderdagavond niet aan het werk gegaan. Het personeel vreest dat de voorgenomen productievermindering door de directie zal opgevangen worden door een tweeploegenstelsel, waarin de nachtploeg zou geïntegreerd worden.

Het nieuws over het voornemen van de directie om de productievermindering tengevolge van de terugval in de autoverkoop op te vangen door een tweeploegenstelsel, is op heel wat onbegrip vanwege de arbeiders gestoten.

De Ford-directie maakte eerder in een communiqué haar voornemen bekend om de aangekondigde productievermindering met ruim 11.000 exemplaren op te vangen door de invoering van een systeem van tijdelijke werkloosheid én door de productie in twee in plaats van drie ploegen.

In dat communiqué was hoegenaamd nog geen sprake van de integratie van de nachtploeg in de morgen en namiddagploeg. Dat de arbeiders met dat voorstel niet akkoord zouden gaan, komt niet echt als een verrassing. Zij vrezen immers voor banenverlies.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud