Office Depot biedt EUR 815 miljoen voor PPR-dochter Guilbert

(tijd-nieuwslijn/betten) - De Amerikaanse verkoper van kantoorartikelen Office Depot heeft een definitief bod van EUR 815 miljoen uitgebracht op Guilbert, een onderdeel van Pinault Printemps Redoute (PPR). Dit heeft Office Depot dinsdag bekendgemaakt. Guilbert realiseerde in 2002 een omzet van ongeveer EUR 1,4 miljard.

De aankoopprijs zal volgens Office Depot worden gecorrigeerd met een aanvullend bedrag van EUR 40 miljoen indien de koers van het aandeel Office Depot een bepaald niveau bereikt binnen 18 maanden na het sluiten van de voorgenomen overeenkomst. Office Depot verwacht dat de transactie weinig impact zal hebben op de winst in 2003, en deze mogelijk licht zal drukken. Voor 2004, het eerste volledige jaar van consolidatie, wordt een bijdrage aan de winst verwacht van 5-10%.

PPR heeft Office Depot 30 dagen exclusiviteit verleend om het aanbod om Guilbert over te nemen gestand te doen en zal gedurende deze periode geen andere aanbiedingen accepteren. De transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteiten. Office Depot hoopt de transactie te kunnen afronden tegen het einde van de lente in 2003.

'Deze potentiële overname van één van Europa's meest vooraanstaande contractondernemingen is opnieuw een stevige stap voorwaarts in het bereiken van onze langetermijngroeistrategie in Europa en verbetert onze sterke, reeds bestaande positie', aldus B. Nelson, bestuursvoorzitter en CEO van Office Depot.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud