'Omzet eerste kwartaal 10 procent hoger dan vorig jaar'

(tijd-nieuwslijn) - Het eerste kwartaal verloopt vlot voor Pinguin. 'De omzet ligt tijdens het eerste kwartaal in onze markten gemiddeld 10 procent hoger dan vorig jaar', zei financieel directeur Jan Dejonghe aan Tijd-Nieuwslijn.

De reden voor die omzetgroei is te vinden in het gure winterweer, dat dit jaar ook het zuiden van Europa trof. 'Daardoor greep men meer naar diepvriesgroenten terug,' verklaart Dejonghe. Hoe het tweede kwartaal zal evolueren, kon hij niet met zekerheid zeggen. Ook indicaties over de cijfers voor het volledige jaar wou hij niet kwijt.

Wel zei hij dat het financieel resultaat in 2005 gevoelig zal verbeteren. Door de kapitaalverhoging die Pinguin vorig jaar doorvoerde, zullen de rentelasten op bankschulden in 2005 ongeveer 1 miljoen euro lager liggen, raamt Dejonghe.

Pinguin waarschuwde voorbeurs in een persbericht dat de ongunstige marktomstandigheden en de druk op de verkoopprijzen zullen aanhouden tot augustus 2005. 'Onze contractuele voorwaarden liggen tot dan vast. Daarna begint een nieuwe onderhandelingsronde. Of er dan een prijsherstel komt, zal afhangen van de seizoensopbrengst en de vraagevolutie', aldus Dejonghe. Voor het komende seizoen werd wel een vermindering van de aankoopprijzen met gemiddeld 5 procent bedongen.

Voorts wordt werk gemaakt van een herschikking van het productengamma met nog meer focus op producten met toegevoegde waarde. Dejonghe denkt bijvoorbeeld aan bereide groenten met saus. Hij verwijst ook naar het VK, waar de groep beschikt over een productielijn om groenten te bakken en te frituren. 'Vorige week stonden we op een voedingsbeurs in Londen. We stelden daar onze nieuwigheden voor en die vielen in goede aarde.'

Voor de divisie Pinguin Salads, gespecialiseerd in versgesneden groenten en salademengelingen, wordt nog naarstig gezocht naar een partner. 'We onderhandelen momenteel met drie partijen over een potentiele samenwerking. Een verkoop is niet uitgesloten maar we geven de voorkeur aan een partnerschap, want we zien dat de markt groeiende is en willen dat niet zomaar prijsgeven', rondt Dejonghe af.

22919235

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud