Omzet Electrabel en Distrigas 9% hoger in eerste negen maanden

(tijd-nieuwslijn) - De omzet van de afdeling Elektriciteit & Gas Europa van de Franse nutsholding Suez steeg over de eerste negen maanden met 9,2% tot EUR 11,55 miljard. Dat maakte Suez woensdag bekend. Het gaat hierbij om de gecombineerde omzetcijfers van Electrabel en Distrigas. De organische groei bedroeg 2,7%.

In de sector Elektriciteit (Electrabel) stegen de verkopen aan industriele klanten met EUR 550 miljoen. Daarvan kwam EUR 218 miljoen door de stijging van de verkopen buiten de Benelux. Verder stapten een aantal industriele klanten van de intercommunales over naar Electrabel en naar Electrabel Customer Solutions. In Belgie steeg de verkochte hoeveelheid elektriciteit aan industriele klanten in de eerste negen maanden met 21%.

Bij de distributie van elektriciteit (voornamelijk in Belgie) daalde de omzet met EUR 430 miljoen. Dat was het gevolg van de overstap van een aantal industriele klanten van de intercommunales naar Electrabel en naar Electrabel Customer Solutions.

In de sector Gas (Distrigas) was er een sterke groei van de export door nieuwe contracten in Frankrijk, Italie en Duitsland. De hoeveelheden aardgas, die in Belgie verkocht werden aan industriele klanten, stegen lichtjes in de eerste negen maanden van 2002, vergeleken met vorig jaar. Dat is volgens Suez het gevolg van de betere concurrentiepositie van aardgas sinds april 2002.

De gasverkopen aan de intercommunales door Electrabel en Distrigas daalden lichtjes, wegens de zachtere temperaturen in 2002 vergeleken met 2001. De prijsdaling van het aardgas had voor alle klanten samen een negatieve impact van EUR 460 miljoen of 22,2%.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud