Omzet FedEx stelt teleur

©BLOOMBERG NEWS

Pakjesvervoerder FedEx zag zijn eerstekwartaalomzet lager uitkomen dan verwacht. De nettowinst voldeed wel aan de prognoses van de analisten.

(tijd) - FedEx rapporteerde voorbeurs zijn eerstekwartaalcijfers over het gebroken boekjaar 2009-2010. Resultaten die de markt aandachtig volgt, aangezien het bedrijf met zijn verschepingen van onder meer kledij, auto-onderdelen en hypotheekdocumenten fungeert als conjunctuurbarometer.

FedEx zag zijn omzet in het eerste kwartaal 20 procent dalen tot 8,01 miljard dollar. De analisten gingen volgens Bloomberg uit van 8,23 miljard. De nettowinst klokte eind augustus af op 181 miljoen dollar of 58 dollarcent per aandeel. Dat is precies wat analisten verwachtten. Vorig jaar bedroeg de nettowinst 384 miljoen dollar of 1,23 dollar per aandeel. Het bedrijf herhaalde zijn prognose van 65 tot 95 dollarcent in het huidige kwartaal.

De internationale verschepingen van pakjesvervoerder FedEx toonden de kleinste terugval (4%) in een jaar, wat beleggers hoop geeft dat het ergste van de recessie achter de rug is. Het totale volume van behandelde 'pakjes' zakte 1 procent.

FedEx kondigde voorts een prijsverhoging met 6 procent aan in de VS en de rest van de wereld. Het bedrijf zal ook verder in de kosten snoeien.

SR

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud