Omzet London Stock Exchange stijgt met 25%

De London Stock Exchange (LSE) heeft over het eerste halfjaar van 2006 een omzet geboekt van GBP 84,3 miljoen, een stijging van 25% ten opzichte van de GBP 67,7 miljoen die in dezelfde periode een jaar eerder werd gerealiseerd. De omzetstijging wordt veroorzaakt door een recordaantal transacties.

(tijd) Zo steeg het gemiddelde dagelijkse handelsvolume met 74% naar 6,6 miljard Brits pond. Ook wist de LSE de marges verder te verbeteren. Dit heeft de LSE woensdag bekendgemaakt.

Alle activiteiten van de LSE droegen bij aan de omzetverbetering. De omzet bij het onderdeel emissies steeg met 1% naar 14,4 miljoen pond. Aan het begin van het jaar vonden er nog veel nieuwe emissies plaats. Wel was er sprake van een afname van het aantal nieuwe noteringen aan het eind van de zesmaands periode.

De grootste omzetstijging werd geboekt bij het onderdeel effectenhandel. Daar steeg de omzet met 49% van 27,1 miljoen tot 40,4 miljoen pond. Het totale omzetvolume steeg in het eerste halfjaar van 2006 met 33% naar 1,6 biljoen pond. De belangrijkste groeimotor was het SETS elektronische order book. De dagelijkse volume steeg met met 74% naar 332.000 transacties per dag. De omzet bij het onderdeel derivatenservices steeg met 10% naar 2,2 miljoen pond.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud