Omzet Motorola onder verwachtingen

Motorola heeft over het derde kwartaal van 2006 zijn eigen omzetverwachting en die van analisten gemist. Dat blijkt uit de cijfers die de producent van onder meer mobiele telefoons dinsdagavond nabeurs in New York bekend heeft gemaakt.

(tijd) De omzet steeg van USD 9,05 miljard tot een recordniveau van 10,6 miljard dollar. Bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers had Motorola nog de verwachting uitgesproken van een omzet tussen de 10,9 miljard dollar en 11,1 miljard dollar.

'Hoewel de omzet in het derde kwartaal licht onder onze verwachting is uitgekomen, zijn we tevreden met de behaalde resultaten. De operationele marge van Motorola en van elke divisie afzonderlijk is verbeterd ten opzichte van het tweede kwartaal', verklaarde bestuursvoorzitter Ed Zander.

Ook door Thomson First Call geraadpleegde analisten hadden op meer gerekend. Zij gingen uit van een omzet van 11,07 miljard.

Voor het vierde kwartaal mikt Motorola op een omzet van 11,8-12,1 miljard dollar, een stijging van 18% tot 21% ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2005. Analisten voorzien voor het vierde kwartaal een omzet van 12,1 miljard dollar.

De nettowinst uit voortgezette activiteiten van Motorola belandde over het afgelopen kwartaal op 727 miljoen dollar, tegen 1.738 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

Per verwaterd aandeel was sprake van een winst uit voortgezette activiteiten van 0,29 dollar, tegen 0,68 dollar een jaar eerder. Exclusief een aantal eenmalige items bedroeg de winst per aandeel uit voortgezette activiteiten 0,34 dollar, gelijk aan de gemiddelde analistenverwachting.

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud