Omzet Omega Pharma stijgt met een kwart

(tijd-nieuwslijn) - Omega Pharma, de verdeler van voorschriftvrije gezondheidsproducten en geneesmiddelen, zag in het derde kwartaal van 2004 de omzet met 24 procent stijgen tot 201,6 miljoen euro, tegenover 163,3 miljoen euro een jaar eerder. De omzetstijging is groter dan analisten hadden verwacht. Omega Pharma herhaalt ook zijn verwachtingen voor heel 2004.

Foto (belga): Marc Coucke, gedelegeerd bestuurder van Omega Pharma

Analisten schoven in hun prognoses gemiddeld een omzet van 197,75 miljoen euro naar voren. De interne groei van 7 procent, in het eerste kwartaal nog 8 procent en in het tweede 8,2 procent, lag wel beneden de verwachtingen van analisten. Eerder liet het bedrijf weten dat het tot 2010 op een jaarlijkse interne groei van 10 procent mikt. Voor meer details over de winst is het wachten tot 24 november.

De voornaamste groei werd zoals verwacht gerealiseerd in de consumentenafdeling Europa (zonder Frankrijk en België). De divisie zag zijn omzet toenemen met 72 procent tot 63,9 miljoen euro. Die toename is vooral te danken aan de integratie van de Pfizer-merken, het Zweedse bedrijf Aco-Hud en Medestea, goed voor een gezamelijke omzetbijdrage van 24,9 miljoen euro.

De consumentendivisie in België zag de kwartaalomzet meer dan verwacht toenemen met 21 procent tot 37,6 miljoen euro, dankzij een goede verkoop van eigen producten en EG-generieken. De consumentenafdeling in Frankrijk presteerde met een zo goed als stabiele kwartaalomzet van 36,6 miljoen euro beneden de interne verwachtingen.

De vier business-to-business units groeiden samen met 8 procent tot 63,5 miljoen euro omzet. Zowel OmegaSoft als Omega Dental zagen de omzet met 11 procent toenemen, Omega Medical met 8 procent en de apotheekdivisie met 6 procent.

Het bedrijf herhaalt de verwachting om over het hele jaar een omzet van 850 miljoen euor en een courante winst per aandeel van 3,3 euro netto te halen.

Voor het vierde kwartaal gaat Omega Pharma uit van sterke resultaten. Voor de consumentenafdeling België worden opnieuw recordresultaten verwacht. Op verschillende beurzen gaat Omega Pharma ook een reeks nieuwe of vernieuwde producten introduceren.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud