Omzet Roche stijgt 14% in eerste kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - Roche heeft in het eerste kwartaal van 2005 een netto-omzet behaald van 8,1 miljard Zwitserse frank, 14% meer dan de 7,1 miljard van de eerste drie maanden van 2004. Exclusief valuta-invloeden nam de omzet 17% toe, zo heeft het Zwitserse farmaconcern dinsdag bekendgemaakt.

Roche heeft de verwachtingen voor de farmaceutische divisie, goed voor driekwart van de omzet, voor 2005 verhoogd. Het concern ziet nu een tweecijferige omzetgroei boven het wereldwijde marktgemiddelde voor de divisie. Voor Roche Diagnostics wordt een eencijferige omzetgroei voorzien.

Roche verwacht voor de farmaceutische divisie een operationele marge in lijn of hoger vergeleken met de marge van 2004, terwijl voor Diagnostics een ontwikkeling van de marge wordt voorzien richting de doelstelling om 23% in 2006 te behalen.

Roche Pharmaceuticals behaalde een omzet van 6,2 miljard Zw.fr. in het eerste kwartaal tegen 5,2 miljard een jaar eerder, een toename van 18%. In lokale valuta nam de omzet 22% toe, drie maal zo snel als het wereldwijde marktgemiddelde. Roche Diagnostics zag de omzet met 1% toenemen tot 1,9 miljard Zw.fr.. Gemeten in lokale valuta steeg de omzet 4%.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud