Omzet Roche stijgt door antigriepmiddel Tamiflu

(tijd-nieuwslijn) - Roche heeft in de eerste negen maanden van 2005 een omzet uit voortgezette activiteiten behaald van 25,4 miljard Zwitserse frank, 16% hoger dan de 21,9 miljard over de eerste negen maanden van 2004.

Dit heeft het Zwitserse farmaconcern woensdag bekendgemaakt. Op basis van lokale valuta bedroeg de stijging 16%. De stijging is voornamelijk te danken aan de sterke vraag naar het kankermedicijn Avastin en het antigriepmiddel Tamiflu.

De omzet ligt boven de verwachtingen van analisten, die mikten op gemiddeld 25,1 miljard. Voorzitter en gedelegeerd bestuurder Franz B. Humer toonde zich tevreden met de tweecijferige groei in het derde kwartaal. 'Daarmee wordt de opgaande lijn van het eerste halfjaar doorgetrokken', aldus Humer.

De farmadivisie won bijkomend marktaandeel met vooruitgang voor alle producten, maar vooral voor de nieuwe kankergeneesmiddelen. De divisie pharmaceuticals zag de omzet 22% stijgen tot 19,4 miljard. De diagnostics-divisie behaalde een omzet van 6,008 miljard, 4% meer dan een jaar eerder.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud