Omzet Van de Velde 11,6% hoger in 1ste halfjaar

De omzet van Van de Velde steeg in het eerste halfjaar met 11,6%, van 56,9 tot 63,5 miljoen euro. Dat is perfect in lijn met de analistenverwachtingen. Voor het tweede halfjaar rekent de lingeriefabrikant op een omzettoename van 5 tot 6%.

Foto: Belga (Collectie Marie Jo L'Aventure)

(tijd) - Van de Velde lijkt daarmee uitstekend op weg om voor het derde jaar op rij de langetermijndoelstelling van 5 a 6% te overtreffen. Vorig jaar realiseerde Van de Velde een omzetgroei van 10%.

De omzetgroei komt niet echt als een verrassing. De resultaten liggen volledig in lijn met de analistenverwachtingen. De gemiddelde omzetvoorspelling voor het eerste halfjaar lag op 63,4 miljoen euro. Nog volgens de verwachtingen komt de groei voornamelijk uit de niet-eurolanden, met name het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en de VS. De extra commerciele inspanningen in die regio heeft dus zijn vruchten afgeworpen.

In de niet-eurozone ligt het groeitempo (+20% tot 12,7 miljoen euro) tweemaal zo hoog als in de eurozone (+10% tot 50,8 miljoen euro). Van de Velde boekt nog steeds 80% van zijn omzet in de eurozone.

Volgens Van de Velde is de omzetstijging voornamelijk te danken aan het goede onthaal van de nieuwe collecties. Vooral MarieJo valt in de smaak. Het merk groeit met 13% tot 35,5 miljoen euro omzet en tekent voor 56% van de omzet. Prima Donna klimt 11% tot 27,6 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud