Omzetstijging van 1O procent voor Sioen

De omzet van Sioen, producent van technisch textiel, steeg in het eerste kwartaal met 10,3 procent tot 87,2 miljoen euro. Door de pauze op de grondstoffenmarkt vertaalde zich dit ook in een toename van de winstmarge en van het bedrijfsresultaat.

(tijd) De nettowinst bleef evenwel stabiel als gevolg van hogere financiele lasten en belastingen. Uitspraken over de rest van het jaar deed het bedrijf nog niet.

De coatingdivisie, de grootste van de groep en gespecialiseerd in onder andere afdekzeilen voor vrachtwagens en zwembaden, groeide 5,7 procent. Het segment van industriele toepassingen steeg 10 procent. De sterkste groei kwam van de confectieafdeling. Dankzij twee belangrijke contracten voor de levering van kogelvrije vesten steeg de omzet met bijna een kwart. De enorme concurrentie uit China zorgt er wel voor prijsdruk.

'Het was een uitzonderlijk sterk kwartaal qua omzet en de grondstoffen die ons de voorbije twee jaren genekt hebben namen een adempauze', aldus gedelegeerd bestuurder Michele Sioen. De meeste grondstoffen, zoals polymeren voor het aanbrengen van waterdichte lagen, zijn afgeleid van aardolie. Michele Sioen waarschuwde echter dat de prijzen in april en mei opnieuw in de lift zaten.

Michele Sioen gaf nog mee dat het bedrijf enkele overname- en investeringsdossiers van dichtbij bestudeert. 'De voorbije jaren hebben we de balans gesaneerd en nu zijn we weer op zoek naar groeiprojecten', verklaarde ze.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud