Advertentie

OncoMethylome Sciences haalt 22 miljoen euro op met beursgang

OncoMethylome Sciences (OMS) zal dinsdag debuteren op Euronext Brussel en Euronext Amsterdam tegen 7,50 euro per aandeel. Het Luikse biotechnologiebedrijf brengt ruim 2,9 miljoen nieuwe aandelen naar de markt voor een totaalbedrag van 22 miljoen euro.

(tijd) Als de overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend, wordt er een totaalbedrag van 25 miljoen euro opgehaald. Dat meldt OMS maandag in een persbericht.

Het biotechnologiebedrijf, dat tests ontwikkelt om kanker op te sporen in een vroeg stadium, wil het geld van de beursgang aanwenden voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Verder overweegt het bedrijf ook kleinere overnames te doen.

OMS heeft momenteel negen producten in de pijplijn. Gedelegeerd bestuurder Herman Spolders verwacht dat drie daarvan al in 2007 op de markt worden gebracht.

OMS behaalde vorig jaar een geconsolideerde omzet van 3,08 miljoen euro en leed een verlies van4,2 miljoen euro. In 2004 bedroeg het verlies nog 5,2 miljoen euro. Voor 2006 wordt uitgegaan van een omzet die te vergelijken is met die van vorig jaar. Het bedrijf verwacht de komende twee jaar nog geen winst te maken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud