Ongeveer 1.500 Infrabel-medewerkers verhuizen naar NMBS

Directie en vakbonden van de NMBS-Groep hebben een akkoord bereikt over de nieuwe structuur van de groep. Enkel reizigersgerelateerde taken die nog door Infrabel worden uitgevoerd, worden overgeheveld naar de NMBS. Ongeveer 1.500 personeelsleden verhuizen mee. Dat laat de NMBS-Groep dinsdag weten.

(belga) In 2005 werd de toenmalige NMBS opgesplitst in drie vennootschappen, naar aanleiding van Europese richtlijnen die tot doel hadden de markten open te stellen voor concurrentie. Er is de overkoepelende NMBS-Holding, met daaronder een filiaal voor het beheer van de infrastructuur (Infrabel) en een filiaal voor de spooronderneming (NMBS).

Na de splitsing waren er nog enkele reizigersgerelateerde taken ondergebracht bij Infrabel. Die worden nu overgeheveld naar de NMBS. Ongeveer 1.500 personeelsleden gaan van Infrabel naar de NMBS. Het gaat voornamelijk om mensen die nu al geheel of gedeeltelijk commerciële taken uitvoeren, bijvoorbeeld zij die instaan voor de verkoop en informatie aan de loketten in kleinere stations, maar ook de medewerkers die groepen begeleiden of mensen met een beperkte mobiliteit helpen.

Infrabel-medewerkers die niet overgaan naar de NMBS hoewel ze gemengde taken uitvoeren, zullen zich voortaan volledig op Infrabel-taken richten. Zowat veertig medewerkers die instaan voor onderhoud gaan dan weer van Infrabel over naar de NMBS-Holding.

Het betrokken personeel wordt in de komende maanden geïnformeerd en geconsulteerd over de toekomstige situatie. "Voor het einde van het jaar zou de hele operatie worden afgerond", luidt het.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud