Ontex spreekt met Candover, familie kan belang verkopen

(tijd-nieuwslijn) - De familie Van Malderen, de hoofdaandeelhouder van de Buggenhoutse producent van wegwerphygieneproducten Ontex, bevestigt in een persbericht dat ze spreekt met het Britse durfkapitaalfonds Candover. Deze gesprekken kunnen leiden tot de verkoop van haar belang, maar dat is naar eigen zeggen nog niet zeker.

Het is dan ook te vroeg om al iets te zeggen over de prijs. De familie bezit 75,3% van Ontex.

Wilfried Van Assche, chief operating officer van Ontex, zei aan Tijd-Nieuwslijn dat er geen exclusieve gesprekken lopen. De Standaard schreeft dinsdag dat er exclusieve gesprekken lopen met het Britse risicokapitaalfonds Candover die binnen enkele weken zullen leiden tot de overname van het volledige familiebelang. Van Assche wilde niets kwijt over de timing, maar hoopt de onderhandelingen tegen eind dit jaar af te ronden.

Het was bekend dat Ontex met Deutsche Bank de mogelijkheden onderzoekt om enerzijds het familiebelang van de van Malderens veilig te stellen en anderzijds de verdere groei van de groep mogelijk te maken. Vorige week zei CEO Paul Van Malderen nog aan Tijd-Nieuwslijn dat een verkoop van het volledige familiebelang niet uitgesloten is, als iemand daar de juiste prijs voor betaalt.

Op Euronext Brussel werd Ontex dinsdag geschorst in afwachting van een mededeling. De handel zal woensdag worden hervat.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud