Oracle doet finaal bod op PeopleSoft

(tijd) - Het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle bracht maandag een hoger en voor het eerst finaal bod uit op zijn rivaal PeopleSoft. Oracle lanceerde in juni vorig jaar een vijandig bod op PeopleSoft. Sindsdien wijzigde het concern het bod viermaal.

Maandag werd de prijs per aandeel opgetrokken met 3 dollar tot 24 dollar per aandeel of 8,8 miljard dollar (6,9 miljard euro) in totaal.

Een belangrijk nieuw element is dat Oracle zijn bod voor het eerst koppelt aan een deadline. Het bod wordt ingetrokken tenzij tegen 19 november een meerderheid van de PeopleSoft-aandelen is toegewezen aan Oracle. Een andere voorwaarde voor het doorgaan van de overname is dat de gifpil die PeopleSoft kan activeren om Oracle tegen te werken, wordt verwijderd. Als Oracle de meerderheid van PeopleSoft verwerft terwijl de gifpil nog steeds bestaat stapt Oracle naar de rechtbank om maatregelen te vragen.

Het nieuwe bod, dat een premie inhoudt van 15,6 procent tegenover de slotkoers van PeopleSoft van vorige vrijdag, volgt op de goedkeuring door de Europese Commissie van de poging van Oracle zijn rivaal binnen te halen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud