Oracle verhoogt bod op Peoplesoft tot USD 6,3 miljard

(tijd-nieuwslijn/betten) - De Amerikaanse softwaregigant Oracle verhoogt het bod op concurrent Peoplesoft tot USD 19,50 per aandeel of in totaal USD 6,3 miljard. Het bedrijf doet dit naar aanleiding van gesprekken met de aandeelhouders van het over te nemen softwareconcern.

De hoofdzetel van Oracle in Redwood Shores, California (foto: epa)

Dat schrijft Oracle woensdag in een persbericht. Het aanbod betekent een premie van 29% ten opzichte van de koers van het aandeel Peoplesoft de dag voor het eerste bod van Oracle op 6 juni 2003. In vergelijking met de slotkoers van USD 17,15, dinsdagavond, zit er een premie van 13,7% op het aanbod.

Eerder bood Oracle al USD 5,1 miljard, of USD 16 per aandeel voor Peoplesoft. Dat concern liet weten de overnamepoging ernstig af te wijzen.

Sindsdien heeft Oracle gesproken met aandeelhouders-Peoplesoft die de meerderheid in het bedrijf bezitten. Op basis van die gesprekken komt Oracle nu met dit verhoogde bod, waarvan de onderneming verwacht dat veel aandeelhouders ermee zullen instemmen.

Verder gaf Oracle aan dat het een aanklacht indient tegen het bestuur van Peoplesoft vanwege verwoede pogingen om het eerder gedane aanbod tegen te werken. Het bedrijf wil nu onder meer dat het bod van Peoplesoft op J.D. Edwards wordt ingetrokken.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud