Advertentie
Advertentie

OTS koopt Antwerps groupagebedrijf Confreight

De Amerikaanse logistieke groep OTS neemt het Antwerpse groupagebedrijf Confreight over. Dankzij de overname krijgt OTS in één klap een belangrijke Europese uitvalbasis. Dat meldt De Tijd.

(tijd) Confreight is wat men in het maritiem jargon een NVOCC ('non-vessel-operating common carrier') noemt. Dat is een bedrijf dat vracht via lucht-, land- en zeetransport groepeert en optreedt als een gewone vervoerder, maar zonder de beperkingen en de vaste kosten van een eigen vloot. De vracht die een NVOCC groepeert, wordt getransporteerd door bedrijven als Hapag-Lloyd of Maersk. Confreight werd in 1984 opgericht door Roger Claessens (voorzitter) en Francis Tirard (algemeen directeur). Zij bezaten elk de helft van het aandelenkapitaal van Confreight.

De Antwerpse groep is vandaag aanwezig in een tiental Europese landen en in Canada. Ze behandelt jaarlijks meer dan 850.000 kubieke meter vracht en realiseert met 300 werknemers een geconsolideerde omzet van 77 miljoen euro.

OTS benaderde Confreight met het oog op de transactie. OTS zal Confreight integreren in zijn divisie Vanguard Logistics. De Amerikaanse groep OTS opereert onder verschillende merknamen, waaronder AFS, Brennan, Export Freight Services en Vanguard Logistics. Ze is in 105 landen aanwezig en stelt ruim 6.000 mensen tewerk.

Confreight is - in minder dan een jaar tijd - het tweede Antwerpse groupagebedrijf dat in handen van een buitenlandse groep komt. Vorig jaar nam het Indiase Allcargo het Antwerpse Ecu-Line volledig over. Ecu-Line, dat in 1988 van start ging, heeft 91 kantoren in 54 landen. De groep boekte in 2005 een omzet van 220 miljoen euro en telt wereldwijd zo'n 1.500 werknemers.

MS

foto confreight

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud