Overleg bij GlobeGround levert niets op

(belga) - Het overleg dinsdagmorgen tussen de Europese directie van GlobeGround en de vakbonden van de Belgische dochter op de luchthaven van Zaventem heeft niets opgeleverd. De vakbonden sluiten nieuwe werkonderbrekingen niet uit. Ze praten nog met BIAC, Lufthansa en Austrian Airlines, alsook met BGS dat bij faillissement de contracten van GlobeGround met de twee luchtvaartmaatschappijen overneemt.

'De directie blijft beweren dat ze genoodzaakt zijn snel het faillissement aan te vragen als ze geen licentie krijgen om ook op de tarmac van de luchthaven te kunnen te werken. Wij blijven bij ons standpunt dat het moederbedrijf nieuw geld moet pompen in de Belgische dochter, de tewerkstelling afbouwen wegens het verlies van de contracten met Thomas Cook en SAS, en hiervoor een sociaal plan uitwerken. Bij een faillissement kunnen we dat vergeten', aldus vakbondsman Lode Verschingel (LBC).

Begin dit jaar nam concurrent Aviapartner het contract met Thomas Cook over van GlobeGround. Vanaf 1 april zal dat ook het geval zijn met het contract van SAS. 'Normaliter zouden hierdoor een vijftigtal jobs verloren gaan en moeten nog iets meer dan 100 personen in dienst blijven voor de twee resterende contracten met Austrian en Lufthansa. GlobeGround heeft de afgelopen jaren geld verdiend aan zijn Belgische activiteiten. Het is nu tijd om iets terug te doen', aldus Verschingel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud