Parc Paradisio is niet te koop

(tijd-nieuwslijn) - 'Parc Paradisio is niet te koop.' Zo reageert Yvan Moreau, financieel directeur van het vogelnatuurpark, op de mediaberichten dat het Franse themapark Grevin een overname voorbereidt op de Belgische markt.

De Financieel-Economische Tijd schreef donderdag dat Grevin hoopt in de komende maanden een overname aan te kunnen kondigen. Formele onderhandelingen zijn er nog niet, maar Grevin spreekt naar eigen zeggen met zowat alle spelers op de Belgische markt. Parc Paradisio kan een doelwit zijn. Volgens Moreau is er nog geen enkel contact geweest met de Franse groep en hij maakt zich sterk dat Parc Paridisio niet te koop staat.

Donderdag werd eveneens bekend dat Bank Degroof haar participatie in het dierenpark heeft opgetrokken tot 10,23% van7,75%. De zakenbank doet dat omwille van de DBI-regeling. Sinds de nieuwe wetgeving komen financiele groepen hiervoor enkel in aanmerking als het belang minstens 10% bedraagt en geboekt wordt als financieel vast actief. De DBI-regeling houdt in dat een vennootschap slechts roerende voorheffing moet betalen op 5% van de dividenden die ze ontvangt van de participatie.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud