Parijs wil 'binnen 72 uur' oplossing voor EADS-crisis

De Franse minister van Financiën Thierry Breton is 'vastbesloten om binnen de 72 uur een oplossing te vinden' voor de crisis die heerst bij de Europese luchtvaartgroep EADS. Dat heeft een woordvoerder van zijn ministerie zaterdag gezegd.

Thierry Breton (Foto: Belga)

(belga) - Sinds tien dagen is er heisa rond EADS en zijn cotopman Noël Forgeard. Deze verkocht in maart voor 2,5 miljoen euro aan aandelen in EADS-dochtermaatschappij Airbus. In juni raakte vervolgens bekend dat de levering van de nieuwe Airbus A380 met een half jaar moest worden uitgesteld en daalde het aandeel op de beurs met 26 procent. Forgeard ligt nu onder vuur voor mogelijk handel met voorkennis, iets wat hij ontkent.

'Breton is vastbesloten om binnen de 72 uur een oplossing te vinden voor het probleem EADS. Het is een beslissend weekend voor de toekomst van de groep', zei de woordvoerder. 'De minister houdt zich het hele weekend bezig met alle Frans-Duitse contacten.'

De belangrijkste Franse en Duitse aandeelhouders en de top van EADS hebben de voorbije week veelvuldig vergaderd over het 'beheer' van de groep. Tot nu toe vonden ze nog geen oplossing voor de crisis.

Forgeard zal woensdag worden gehoord door de commissies Financiën en Economische Aangelegenheden van het Franse parlement. De oppositie heeft al meermaals om zijn vervanging gevraagd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud