Parket brengt Centea voor rechter

Centea, het netwerk van zelfstandige bankagenten van de bankverzekeraar KBC, moet voor de correctionele rechtbank verschijnen. Dat vernam De Tijd. Centea moet zich verantwoorden voor fraude bij een van zijn Brusselse bankagenten.

(tijd) Enkele maanden nadat het Brusselse gerecht de bank KBC in verdenking heeft gebracht omdat een klant zijn hypothecaire leningen kon terugbetalen met zwart geld, viseert het Brusselse gerecht nu de KBC-dochter Centea. In deze zaak is het gerechtelijk onderzoek al afgerond en Centea is zelfs al doorverwezen naar de strafrechter.

Andermaal is de aanleiding een geïsoleerd dossier. Een zelfstandige bankagent van Centea uit het Brusselse Evere zou een klant hebben opgelicht. Hij zou het geld voor een hypothecaire lening hebben gestolen en versluisd naar een andere bankrekening.

Het Brusselse parket meent voldoende aanwijzingen te hebben dat ook Centea in dit dossier te kwader trouw is geweest. Volgens onze informatie zou Centea de feiten hebben willen toedekken en zich agressief hebben opgesteld tegenover de benadeelde klant.

De Centea-woordvoerder Leo De Roeck bevestigt dat het bedrijf is doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Maar hij stelt in een schriftelijke reactie dat in eerste instantie de bewuste Centea-agent en de zaakvoerder van dat agentschap zijn doorverwezen naar de strafrechter.

'Bovendien handelt dit dossier over één hypotheeklening aan één particuliere cliënt. Maar omdat een kredietinstelling aansprakelijk kan worden gesteld voor de verrichtingen in haar agentschappen, werd ook Centea in deze zaak betrokken.'

De correctionele rechtbank zal oordelen of Centea strafrechtelijk in de fout is gegaan. Maar sowieso is de rechtszaak een deuk in het imago van het bedrijf.

LB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud