Patrick De Groote weg bij Zenitel

(tijd-nieuwslijn) - De radiocommunicatiegroep Zenitel leed over het derde kwartaal van 2004 een nettoverlies van 10,2 miljoen euro tegen een verlies van 3,7 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Topman De Groote stapt op op 1 januari 2005.

In het voorbije kwartaal werd wel een uitzonderlijke kost geboekt van 11,2 miljoen euro en een uitzonderlijke opbrengst van 3 miljoen euro. Beide passen in het kader van de wijziging van de pensioenregeling in Nederland. Daar had analist Dirk Saelens van KBC Securities niet op gerekend. Hij ging uit van een nettoverlies van 1,1 miljoen euro.

De omzet steeg in het derde kwartaal 12,2% van 24,4 miljoen tot 27,4 miljoen euro, in lijn met wat Dirk Saelens had verwacht. De ebit kwam 13 miljoen euro onder nul uit, inclusief de 11,2 miljoen euro uitzonderlijke kosten.

Zenitel laat zich optimistisch uit over het vierde kwartaal. De omzet en het operationeel resultaat zal beter zijn in het vierde kwartaal vergeleken met het vorige. De verwachting om in 2004 een positieve netto kasstroom te behalen wordt in het persbericht niet bevestigd.

De groep meldt bovendien dat CEO Patrick De Groote vervangen wordt door de Nederlander Erik Hoving vanaf 1 januari 2005.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud