Advertentie

Personeel Sabena technics staakt opnieuw

©BELGA

Het personeel van het vliegtuigonderhoudsbedrijf Sabena technics heeft maandagochtend opnieuw het werk neergelegd. Op een personeelsvergadering werd meegedeeld dat de sociale onderhandelingen met de directie niets hebben opgeleverd, en dat pikte het personeel volgens een vakbondsbron niet.

(belga) - 'De mensen willen niet meer werken en staan zelfs weigerachtig om verder te onderhandelen. We hebben de tussenkomst van een sociaal bemiddelaar gevraagd. Die kan ons woensdag ontvangen', aldus Frederic De Clerck van de liberale bond ACLVB.

Enkele honderden personeelsleden van Sabena technics trokken maandagochtend, na de beslissing om het werk neer te leggen, naar de toegangsweg van de luchthaven. Die werd even bezet maar is intussen weer vrijgemaakt. Er is wel nog hinder voor het autoverkeer naar de luchthaven. Een woordvoerder van Brussels Airport laat weten dat de parkings van de luchthaven intussen opnieuw bereikbaar zijn.

Het sociaal conflict houdt verband met een herstructurering bij Sabena technics, waarbij de directie eist dat de arbeiders hun vooropzeg presteren. Ook vorige week werd hiertegen al gestaakt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud