Personeel Stora Enso verwerpt ultimatum en staakt voort

(belga) - De arbeiders van het het papierbedrijf Stora Enso in de Gentse haven gaan niet in op het ultimatum van de directie. De directie stelde gisteren tijdens een overleg met de bonden dat zij niet wou onderhandelen vooraleer de stakerspost aan de bedrijfspoorten weg was en het personeel terug aan de slag was gegaan.

Grote rollen gerecycleerd papier in de vestiging in Gent. (foto: belga)

Bij Stora Enso lopen CAO-onderhandelingen. De zowat 330 arbeiders staken al sinds vrijdag. De bedienden hebben wel een akkoord. Het conflict bij de arbeiders draait rond een loonsverhoging, maar ook rond een te hoge werkdruk. Op een personeelsvergadering donderdagochtend stemde 61,5% van de 261 aanwezige arbeiders tegen het ultimatum van de directie. Dat zegt vakbondssecretaris Katrien Van der Elst van de Algemene Centrale van het ABVV. 38,5% wilde terug aan de slag gaan en daarna onderhandelen.

Dat betekent dat er wordt voort gestaakt. Totnogtoe zijn slechts een vijftiental arbeiders aan het werk geweest, sinds de staking vorige vrijdag uitbrak, aldus Van der Elst. 'Wij vragen dat de minderheid zich neerlegt bij de meerderheid en solidair blijft met de stakers', aldus de vakbondsvrouw na de geheime stemming donderdagochtend, 'want de mensen moeten nog tien of vijftien jaar samenwerken'.

De bonden willen wel onderhandelen, maar niet in een verzwakte positie. Met die boodschap stappen zij vandaag naar de directie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud