Peugeot en Citroën stoppen na 2005 met WK rally

(tijd-nieuwslijn) - De PSA-merken Peugeot en Citroen nemen na 2005 niet meer deel aan het WK rally. Dat meldde PSA Peugeot Citroen donderdag in een persbericht. De twee constructeurs bestuderen nog in welke competities ze zich na 2005 willen engageren. Citroën behaalde dit jaar nog de wereldtitel met de Fransman Sébastien Loeb.

Sebastien Loeb en zijn copiloot Daniel Elena in hun Citroën Xsara tijdens de rally van Corsica op 14 oktober. (foto: belga)

PSA wijst erop dat Peugeot en Citroen de voorbije vijf jaar succesvol hebben deelgenomen aan het WK Rallyrijden en daarbij 5 titels bij de constructeurs en 3 titels bij de piloten hebben behaald.

Wegens de moeilijke conjunctuur in de autosector, gaat PSA de budgetten voor autocompetities terugschroeven en nieuwe sportieve mogelijkheden bekijken. Wanneer hierover beslissingen zijn genomen, zal de groep ze te gepasten tijde meedelen.

Afgelopen week zette Peugeot de Limburgse rallyrijder Freddy Loix nog aan de deur. De andere Belgische deelnemer aan het WK rally, François Duval, ziet het er beter uit. Hij moet kiezen tussen zijn huidige werkgever Ford of Citroën, dat hem een aanbod deed.

Enkele dagen geleden kondigde Ford aan nog vier jaar verder te willen gaan in het WK rally.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud