Philips bekijkt dubbele notering voor halfgeleiderdivisie

De Nederlandse elektronicagroep Philips wil tegen eind dit jaar haar halfgeleiderdivisie naar de beurs brengen of verkopen. Dat meldt de groep in een persbericht. De bedoeling is dat Philips' belang in de divisie zakt tot onder de 50 procent.

(tijd) Philips meldde eind vorig jaar zijn halfgeleiderdivisie onder te brengen in een aparte juridische entiteit. De divisie was gedurende jaren het zorgenkind van Philips, maar doet het sinds kort weer wat beter. Volgens woordvoerder Jayson Otke van Philips kijkt de groep naar een beursgang in Amsterdam en de VS. Die operatie moet tegen het eind van het jaar zijn afgerond. Maar ook een verkoop van de divisie blijft tot de mogelijkheden behoren.

Gerard Kleisterlee, de gedelegeerd bestuurder van Philips, wil de groep omvormen in een marktgedreven gezondheids-, lifestyle- en technologiebedrijf. Door de blootstelling te verminderen in cyclische activiteiten als halfgeleiders en uit te breiden in Medical, Lighting en DAP, probeert Kleisterlee de financiele resultaten van Philips minder wisselvallig te maken.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud