Philips boekt beter dan verwachte kwartaalwinst

(tijd-nieuwslijn) - De Nederlandse elektronicagroep Philips heeft in het derde kwartaal een nettowinst van 1,436 miljard euro gerealiseerd, tegen 1,172 in dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel klom van 92 eurocent naar 1,14 euro. De kwartaalcijfers overtreffen de verwachtingen van analisten.

Analisten rekenden gemiddeld op een winst van 1,251 miljard euro, of 98 eurocent per aandeel.

De winst over het afgelopen kwartaal bevat baten op de verkoop van aandelen LG.Philips LCD, TSMC, Atos Origin en Great Nordic, met een omvang van zo'n 1,086 miljard euro. In het resultaat over het derde kwartaal van 2004 zit een eenmalige opbrengst van zo'n 653 miljoen euro dankzij de verkoop van een belang in Navteq.

Philips spreekt in het persbericht de verwachting uit het jaar met een solide kwartaal te beëindigen, dat het bedrijf op schema houdt bij het nastreven van zijn doelstellingen.

Het bedrijfsresultaat - 'income from operations' (IFO) in Philips-jargon - daalde het afgelopen kwartaal naar 442 miljoen euro, van 1,019 miljard euro een jaar eerder. Hier bedroeg de Betten-consensus 258 miljoen euro. In het bedrijfsresultaat zit een eenmalige opbrengst van 136 miljoen euro begrepen die samenhangt met de verkoop van de monitor-activiteiten aan TPV, terwijl het vergelijkend cijfer in 2004 onder meer een bate in verband met de beursgang van Navteq omvat.

De kwartaalomzet van Philips steeg in het derde kwartaal met 5 procent, van 7,229 miljard euro tot 7,626 miljard euro, waar door marktvorsers 7,082 miljard werd voorzien. De vergelijkbare omzet, aangepast voor het opwaartse effect van wisselkoersfluctuaties en consolidatiewijzigingen, liep met 4,0 procent op. Deze groei werd volgens Philips gedreven door een sterke groei in alle belangrijke productiedivisies, met uitzondering van het onderdeel Semiconductors.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud