Philips bouwt LED-fabriek in Singapore

Philips, 's werelds grootste producent van gloeilampen, gaat een fabriek in Singapore bouwen voor de productie van LED. Dit is een zogenoemde light emitting diode, een elektronische component die licht uitzendt als er stroom doorheen wordt gestuurd.

(tijd) Het bedrijf heeft niet bekendgemaakt hoeveel het investeert in de fabriek. Met de bouw van de fabriek zal de totale productiecapaciteit van Philips eind 2007 verdubbelen. De productie gaat naar verwachting van start in het eerste halfjaar.

Philips gaat in de fabriek de Luxeon-range van LEDs produceren met ongeveer 900 werknemers. LEDs worden onder meer gebruikt in stadsverlichting, LCD displays, flitslichten voor camera's van mobiele telefoons, auto's en andere applicaties.

De LED-markt maakt volgens Philips de komende jaren een jaarlijkse groei van 25% door. De Luxeon-range heeft volgens het concern dezelfde helderheid als conventioneel licht, waardoor het mogelijk wordt om normale lichtbronnen te vervangen door kleinere en meer efficiente LEDs.

Philips is met dochteronderneming Lumileds, opgericht in 1999, de grootste producent van LEDs ter wereld.

Foto: Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud