Philips investeert 35 miljoen euro in Turnhout

(tijd-nieuwslijn/belga) - Het Nederlandse elektronicaconcern Philips pompt de eerstvolgende jaren 35 miljoen euro in de Lighting-fabriek in Turnhout. De investeringen komen er met het oog op de productie van de zogenaamde Master Color-lampen, lampen die steeds meer worden gebruikt voor de binnenverlichting in winkels.

Het nieuwe investeringspakket werd aangekondigd ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Philips-Turnhout, dat zich heeft gespecialiseerd in verlichting en zegt een wereldcentrum te zijn voor de innovatie en productie van hogedruk-ontladingslampen en metalen onderdelen voor lampen.

De investering heeft betrekking op de periode 2005-2007 en wordt gedaan ter uitbreiding van de productie van de Master Color CDM-lampen.

Ceramic Discharge Metalhide-lampen (CDM) maken gebruik van een keramische ontstekingsbuis en onderscheiden zich door hun kleurweergave en -stabiliteit. De lampen gebruiken volgens Philips minder energie en hebben een langere levensduur dan andere types ontladingslampen. Ze vormen de speerpunten van de nieuwe weg die Philips met Lighting wil inslaan. Master Color-lampen worden volgens Philips steeds meer gebruikt voor de binnenverlichting, met name in winkels.

Eerder dit jaar liet Theo van Deurzen, gedelegeerd van Philips Lighting, weten dat de groei van het onderdeel moet versnellen door de ontwikkeling en productie van meer hightech-producten. De afgelopen jaren bedroeg de groei van de divisie 1 tot 2%.

Philips Lighting produceert in Turnhout ook UHP-lampen, een onderdeel waarvan Philips Lighting een groei verwacht die boven de 10% per jaar ligt. UHP-lichten zijn lichten die in projectoren gebruikt worden en hebben als kenmerk dat ze heel klein zijn en heel geconcentreerd licht versturen.

De lampen kunnen ook gebruikt worden voor een front-end televisiesysteem; er zit een soort projector in de tv. Dat is een veel goedkoper alternatief voor een groot plasma-scherm.

(foto: belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud