Advertentie

Philips schikt met Volumetrics voor 145 miljoen

(tijd-nieuwslijn) - Het Nederlandse elektronicaconcern Philips heeft een schikking bereikt met Volumetrics Medical Imaging voor een patent-geschil in de Verenigde Staten. Het concern betaalt Volumetrics een bedrag van 145 miljoen euro. Door de schikking eindigen alle rechtszaken die onderling zijn aangespannen. De betaling zal volgens Philips in het vierde kwartaal van 2004 in de cijfers van het concern worden opgenomen.

Op 12 juni 2003 verloor Philips in de Verenige Staten een rechtszaak tegen Volumetrics. Een rechter bevestigde toen een jury-uitspraak van januari 2003 waardoor het concern een bedrag van ongeveer 319 miljoen dollar (inclusief rente) moest betalen. Hiervoor deponeerde het concern een kredietbrief, ondersteund door een stand-by krediet van 345 miljoen dollar. Philips kondigde toen aan in hoger beroep te gaan.

Philips maakte reeds melding van de claim en de uitspraak van januari in het jaarverslag over 2002. In dat verslag stelde het concern dat de procedure vorderingen betrof van Volumetrics 'met betrekking tot beslissing van een Philips Ultrasounds-onderdeel om niet met Volumetrics samen te gaan werken of deze over te nemen, gezien de overname van de Health Care Solutions Group van Agilent Technologies door de Philips Medical Systems-divisie'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud