Philips streeft naar verkoop 1 miljoen PerfectDrafts in drie jaar

(tijd-nieuwslijn) - Philips beoogt binnen drie jaar 1 miljoen exemplaren van het thuistapsysteem PerfectDraft te verkopen.

Dat heeft bestuursvoorzitter Gerard Kleisterlee maandag gezegd in een interview met RTLZ.

Philips heeft de PerfectDraft ontwikkeld in samenwerking met de Belgisch-Braziliaanse brouwer InBev. Het systeem concurreert met de BeerTender van Heineken en Krups.

De PerfectDraft werd in november 2004 geïntroduceerd op de Belgische en Luxemburgse markt en is inmiddels ook verkrijgbaar in Nederland en Duitsland. In Nederland zijn naast de merken Jupiler, Dommelsch en Hertog Jan van InBev ook vaatjes met Grolsch en Bavaria beschikbaar voor het systeem. Heineken voert in Nederland de eigen merken Heineken, Amstel, Brand en Wieckse Witte.

De BeerTender van Heineken en Krups is momenteel verkrijgbaar in Nederland, Zwitserland en Oostenrijk. Begin september gaf toenmalig bestuursvoorzitter Thony Ruys van Heineken aan dat de brouwer inmiddels 100.000 BeerTenders had verkocht en 2,7 miljoen biervaatjes. InBev heeft tot nu toe alleen bekendgemaakt dat in België in de eerste zes maanden na de lancering in november ruim 200.000 vaatjes zijn verkocht.

Eind september maakte Heineken bekend een kort geding te starten tegen Philips en InBev. Heineken beschuldigt de beide bedrijven er van met de PerfectDraft patenten te schenden die betrekking hebben op de BeerTender. De patentkwestie draait met name om overeenkomsten in onderliggende technieken zoals het 'unieke' vervangbare tapslangetje.

Heineken eist via gerechtelijke procedures dat de verkoop van de PerfectDraft in Nederland en Duitsland wordt verboden. De procedures zijn in Duitsland en Nederland gestart, omdat in deze landen de vermeend gekopieerde technieken al zijn gepatenteerd. Philips en Inbev ontkennen dat zij patenten hebben geschonden.

Het kort geding dient op 7 en 9 november bij de rechtbank in Den Haag. De verkorte bodemprocedure dient op 2 november.

24009248

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud