Advertentie

Pierre Ombregt start met waterzuivering in Noord-Amerika

Foto GWE

Het waterzuiveringsbedrijf Global Water Engineering (GWE) heeft een joint venture gesloten met GLV Inc uit Canada om samen de Noord-Amerikaanse markt te bedienen. GVL bezit 70 procent en GWE 30 procent in de joint venture, Global Water & Energy (GW&E).

(tijd) - GWE levert de technologie voor zuurstofloze zuivering van het afvalwater en gecombineerd met energieopwekking, en verleent een exclusieve licentie voor onbepaalde duur.

De Canadese partner zal de investeringen tijdens de opstart op zich nemen. De nieuwe groep mikt vooral de Noord-Amerikaanse voeding- en drankindustrie om het organisch afval te verwerken.

GWE met zetel in de Filipijnen is opgericht door de Vlaming Pierre Ombregt, die nog altijd de enige eigenaar is. Ombregt startte mee Biotim op. Het bedrijf haalde vrijdag een contract binnen voor de zuivering van het afvalwater van twee fabrieken van Bonduelle, wereldmarktleider in de verwerking van groenten. Het gaat om twee fabrieken in Hongarije. GWE combineert daar een klassieke waterzuivering met een anaerobe eenheid. Die laatste produceert biogas, dat omgezet wordt naar elektrische energie en stoom.

VDB

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud