Pierre van der Mersch stopt met dagelijks bestuur Brederode

Voorzitter Pierre van der Mersch van de investeringsmaatschappij Brederode doet bij het einde van het boekjaar afstand van het dagelijks bestuur. De gedelegeerd bestuurders Gerard Cotton en Luigi Santambrogio zetten deze taak verder, zo liet Brederode weten.

(tijd) Het is een non-event. Ik bereid dit al tien jaar lang voor. Iedereen is er klaar voor en is in staat om autonoom te functioneren', aldus de man die bekend staat als de Warren Buffett van België. 'Tijdens elke algemene aandeelhoudersvergadering had ik de gewoonte te zeggen dat ik nog steeds aanwezig was, maar dat ik steeds minder nodig was,' grapt de 72-jarige van der Mersch. Hij blijft wel voorzitter van de raad van bestuur.

Pierre van der Mersch begon zijn carrière in 1958 bij Banque Lambert en zou in de banksector actief blijven tot 1981. In dat jaar stapte hij in de directie van de NV Cotoni. Die oude koloniale maatschappij werd het startpunt van de Brederode-groep, die van dan af zijn investeringen zou verdelen tussen beursgenoteerde bedrijven en private equity.

In 1993 was Brederode de eerste investeerder van het Europese continent die in het Verenigd Koninkrijk bijdroeg tot de modernisering van de Londense verzekeringsmarkt Lloyds, door middel van de creatie van een gespecialiseerd filiaal, Athanor.

Naast zijn activiteiten bij Brederode zetelde van der Mersch ook in verschillende Britse beursgenoteerde bedrijven (SVB Holdings, Hardy Underwriting Group, Wellington Underwriting, B.R.I.T.) waarvan Brederode medeoprichter was.

Van der Mersch behaalde twee licenties aan de UCL en een 'graduate' aan de Harvard Business School. Hij is bovendien nog steeds voorzitter van de toezichtscommissie van de Franse investeringsmaatschappij Qualis SCA.

Foto Photonews

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud